Cykelfest

Det är dags för 2023 års cykelfest, den går av stapeln den 27:e maj i år och temat är i år 50-tal!


Sista dag för anmälan är den 14:e maj och anmälan sker genom att besöka vår webbshop och beställa det antal som ni blir 🙂 Webbutik

Vilken rätt man ska servera meddelas en vecka före festdatum. Meningen är att man äter förrätt på ett ställe, middag på ett annat. Mellan rätterna cyklar man till ett nytt ställe, vilket man inte får reda på förrän i sista stund.

Priset är per person, är ni två i hushållet och båda ska vara med på årets cykelfest så köper ni två biljetter, är ni ensamstående så är det en biljett.

För att få handla i baren så krävs det ett medlemsskap och att ni är över 18 år, medlemsavgiften är 50kr i engångsavgift, vill ni betala detta direkt så lägg till produkten ”Andel i bygdegårdsföreningen”.

Vad är en cykelfest?

Du kommer att äta en komplett 3-rättersmiddag under kvällen, hemma hos olika par och med nya gäster vid varje måltid. Du kommer att bli bjuden på två av rätterna och får bjuda två hemliga par på en rätt.
Och inte nog med det, efter ha ätit med kända och okända vänner samlas alla deltagare till ett gemensamt partaj.

Varför en cykelfest?

Här kommer ni att få chansen att lära känna folk som ni bara som hastigast hälsat på i affären, träffat i dörren på dagis/skolan, eller bara har hört talas om. Det enda som alla inbjudna har gemensamt är att ni tycker om att träffa nya personer. Ni kommer att träffa både nya och gamla vänner, samtidigt som ni får äta och dricka gott. Som extra bonus får ni även lite motion mellan måltiderna…

Här är ett exempel på hur en fest kan se ut:

Varje inbjudet par kommer att ha två hemliga par som gäster. Dessa gäster bjuder man på ett utav följande två alternativ:

  • Välkomstdrink, förrätt och lämplig dryck
  • Varmrätt och lämplig dryck

En vecka innan festen får ni ett brev med det alternativ som lottats ut för just er. Vilka gäster som dyker upp hos er kommer ni inte att veta förrän det plingar på dörren! Alla äter en komplett middag med tre rätter fast på tre olika ställen och med olika personer, men alltid med sin partner, sambo, delsbo e.d. Under kvällens gång ges instruktioner som talar om var ni ska inta nästa maträtt och där träffa två nya par. Under desserten avslöjas var alla deltagarna träffas för att fortsätta kalaset tillsammans!

Hålltider under kvällen (exempel):
17.00 Förrätt
18.45 Varmrätt
21.00 Dessert
22.30 Party!
Ni skall hinna förflytta er till nästa plats och vara framme på utsatt tid. Förflyttning mellan platserna skall ske med cykel!
Hjälm bör bäras… vis av tidigare erfarenheter…